Обвиненията на Русия, че Украйна ще използва мръсна бомба, са класически

...
Обвиненията на Русия, че Украйна ще използва мръсна бомба, са класически
Коментари Харесай

Журналист: Русия използва класически подход за повишаване на напрежението

Обвиненията на Русия, че Украйна ще използва  " мръсна бомба ", са типичен метод за повишение на напрежението. Той се ползва, когато се усилят провалите на фронта, а задачата е заплашване на популацията. Това разяснява за Euronews Bulgaria журналистът Петър Карабоев.

 
Това е типичен метод при положение на спор, за ескалиране на напрежението – така наречен отвесно ескалиране. Когато хоризонтално не успявате на фронтовете да постигнете нещо доста или най-малко да „ замразите “ фронтовете и да накарате съперника да спре, почвате да вдигате залозите.
„ Започвате да говорите за използването на нуклеарно оръжие, както направи президентът Владимир Путин още в самото начало, обявявате територията, в която воювате, за ваша лична територия от страната, т.е. към този момент няма път обратно. Длъжен сте по Конституция и купища закони да се сражавате там, от позиция на руснаците “, показва журналистът.

„ И също така, обявявате, че някой ще пусне „ мръсна бомба “- тактически тя няма никаква изгода. Да, даже да приемем, че има такава, може да замърси някаква територия, само че какво ще ви донесе за войната? Нищо, само че карате хората всеобщо да се тормозим, да приказваме за нуклеарно оръжие, за „ мръсни бомби “, до момента в който действителността е напълно друга – там става дума за нападателна война и присвояване на непозната територия “, разсъждава Карабоев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР